zondag 18 augustus 2013

even voorstellen

Hallo!

Ik ben Milou, 16 jaar oud. Bij mij is 1,5 jaar geleden de ziekte van Lyme vastgesteld. Een ziekte die overgedragen wordt door een tekenbeet. Simpel dachten we, Lyme, een diagnose! Maar het bleek allesbehalve simpel, als na een jarenlang sluimerende infectie, de ziekte van Lyme eenmaal in een late fase overgaat...

Wanneer ik Lyme opliep? Geen idee. Tekenbeten genoeg, maar nooit zo'n rode kring gezien. Later bleek dat maar bij 50% van de Lyme-infecties een rode kring ontstaat. Hadden we dat maar eerder geweten.

Komende tijd zal ik een blog bij gaan houden, over hoe mijn leven met Lyme eruit ziet. Wat anders dan leeftijdsgenootjes dus, maar naast vervelende of verdrietige zaken, beleef ik ook veel leuke en grappige dingen! Soms is het vervelend, dat mensen in mijn klas het niet begrijpen. Je krijgt wel eens reacties als 'Chill dat je niet naar school hoeft!' of 'Ik zou ook geen huiswerk willen maken hoor'. Ze zouden eens moeten weten, hoezeer ik naar mijn oude leventje verlang. Gelukkig heb ik een paar hele goede vriendinnen, die ook in mijn slechtste periodes langs bleven komen.

Een jaar geleden ben ik, ernstig ziek, eindelijk bij een Lymespecialist terecht gekomen. De beste beslissing van mijn leven. De behandeling is ontzettend goed aangeslagen! Nu het beter gaat, is aan de buitenkant niet meer te zien dat ik ziek ben. Da's wel eens irritant, bv. als je bij de bushalte moet wachten, en er mensen op het bankje zitten.Vooral als ze van mijn eigen leeftijd zijn, pfff, om dan te vragen of ik alsjeblieft mag zitten. Dan hoop ik maar dat de bus snel komt :) Maar ik ben ontzettend blij dat het nu zo goed gaat, en nog steeds ga ik stapje voor stapje vooruit. Ik hoop binnenkort alweer wat dingen te kunnen oppakken, zoals leren fietsen, even naar school gaan, en leuke dingen doen met vriendinnen. Ik ben bezig met een inhaalslag, een langzame weliswaar, maar ik word BETER! 

1 opmerking:

  1. ik heb al eerder gereageerd,maar m.n reactie was verwijderd.
    Het zou fijn zijn als je ons ook wil vertellen hoe en waarmee je behandelt wordt zodat er nog veel meer mensen kunnen genezen van lyme,
    Er zijn heel veel lymepatienten die er net zo aan toe zijn als jou en ook je berichtjes lezen.
    Fijn dat je dat met iedereen wil delen.
    Ik hoop dat je door je verhalen en uitleg weer mensen met lyme moed kan geven dat er toch middelen zijn om op te knappen.
    Ik ben blij dat jij vooruit gaat en wens je hel veel sterkte toe en beterschap.
    Groetjes,Erika (ook lymepatient)

    BeantwoordenVerwijderen