dinsdag 23 september 2014

Weer aan de bak

Zo. Vakantie voorbij. School is alweer een paar weken begonnen. En ik kan meer naar school dan vorig jaar! De max. zit nu bij 4 lesuren per dag, vorig jaar was dat nog maar 1 à 2 uur. Afgelopen zomervakantie konden we eindelijk weer met het hele gezin op stap. En ik heb veel gedaan!

We zijn naar Frankrijk gegaan, ergens midden in de Dordogne. We zaten in een idyllisch huisje met een puntdak, net een klein kasteeltje. Veel huizen in deze streek hebben die bouwstijl, vierkante torentjes en puntdakjes. Erg leuk. Dat wordt nog eens mijn droom: een huisje in Zuid-Frankrijk.

Maarrr nu... wat ik fysiek allemaal voor elkaar heb gekregen! Ik heb een paardenkamp meegedaan bij een paardenboerderij vlakbij (!), met vijf andere Franse meisjes. Het was echt een bijzondere plek. De paarden daar hadden weilanden van twee vierkante kilometer, inclusief stukken bos! ’S Ochtends kregen we les in ‘natural horsemanship’, dan sta je op de grond, en ga je allemaal oefeningen met je paard doen op basis van vertrouwen en lichaamstaal. ’S Middags gingen we zo’n anderhalf uur rijden door de omgeving. Heel zwaar en heel leuk. Van de vijf dagen heb ik er vier mee kunnen doen. Naast mijn conditie, is ook mijn Frans vooruit gegaan tussen al die Franse meiden ;)

Verder hebben we gewandeld in het bos. Dat houd ik nu wel een uur vol, als er onderweg maar genoeg pauzes zijn.  Mijn vader herinnerde zich nog hoe het vorige zomer was. Toen waren we in Nederland op vakantie gegaan. Daar liepen we 15 meter het huisje uit en was het mij al teveel. Toen waren we blij dát ik überhaupt weer kon lopen, maar een groot succes was het niet. Ik ben zo vooruit gegaan het afgelopen jaar! Mits goed ingespoten met anti-tekenspul, kan ik  er ook echt weer van genieten om buiten te zijn. Ik heb geen last meer van zoveel licht of geluid. Ook wel erg leuk in de Dordogne was dat er overal eetbare paddestoelen groeiden in het bos rondom ons huis. Zo hebben we een aantal keer Cèpes en Girole gevonden en ’s avonds opgegeten. Superlekker!

Het enige wat ik niet meegedaan heb is kayakken. Mijn armen zijn nog niet sterk genoeg, en ook mijn rompstabiliteit heeft nog te wensen over. Die rompstabiliteit heb ik overigens wel al flink lopen trainen; met paardrijden! Hopelijk ga ik dit jaar weer flink vooruit en kan ik volgende zomer weer gewoon mee met kayakken :)

Jaja, het gaat heel goed. Ik heb gelukkig ook steeds minder ‘off-days’. Dat zijn dagen waarop ik zó moe ben of pijn heb, dat ik veelal op bed moet blijven liggen. Ik onderneem steeds meer, en alhoewel ik daarna wel flink moet uitrusten, doet het me ook goed. Van leuke dingen krijg je soms ook juist energie!

Nu wel weer flink aan de bak met school. Dit jaar doe ik eindelijk examen. Ik kan natuurlijk nog geen hele dagen naar school, en dat is wel lastig. Maar tot nu toe gaat het goed. Ik hoop ontzettend dat ik het ga halen. En daarna eindelijk geneeskunde studeren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten