dinsdag 29 april 2014

Een piepjong vogeltje

Goed nieuws! Ik mag waarschijnlijk over naar de 6e klas!! En nu ik hoge cijfers heb gehaald in de toetsweek, is mijn gemiddelde helemaal omhoog gegaan. Verder heb ik gisteren een piepjong roodborstje gevonden, heel bijzonder!

Het einde van het jaar komt langzaam in zicht. Mijn ouders hebben een gesprek gehad met de leerjaarcoördinator en mijn mentor. Die zeiden dat het hele docententeam veel bewondering had voor mijn inzet. Ik ben niet eens een bespreekgeval… Wauw! Ik sta nu nog twee 5'en, maar de rest (ruim) voldoende. Met deze cijfers zou ik zelfs slagen voor mijn eindexamen, mits het gemiddelde boven de 6 blijft. Maar op mijn eindexamen moet het natuurlijk hoger kunnen, en helemaal omdat ik geneeskunde wil studeren!

Verder was het twee weken geleden (14 t/m 20 april) de week van de teek. Echt super dat er zoveel aandacht voor teken was op tv, in de krant en op de radio! Er bestaat nog zoveel onwetendheid over teken en de ziekte van Lyme. Op tv zag ik een item over Joshua, een 16-jarige jongen, waarbij de tranen in mijn ogen stonden. Die jongen heeft precies hetzelfde doorgemaakt als ik. We hebben heel veel overeenkomende symptomen, ook de heftige tremoren zien er hetzelfde uit. Het enige verschil tussen Joshua en mij is dat hij écht uit huis is geplaatst, en zijn ouders twee rechtszaken hebben moeten voeren om het ouderlijk toezicht terug te krijgen. Vre-se-lijk... Hier kan je het item terugzien: http://www.youtube.com/watch?v=n8f-EYYAMX4

Gisteren is wel iets leuks gebeurd. Ik liep de tuin in, toen ik haast over een jong roodborstje struikelde. Het vogeltje had nog donsveertjes en kon nauwelijks vliegen. Uit het nest gevallen dus. Ik heb een handdoek op de bodem van een kartonnen doosje gelegd en hem daarin gedaan. Vervolgens heb ik er een warme lamp opgezet, en het arme ding steeds een druppel water in zijn snaveltje gegeven met een pipetje. Daarna hebben we de vogelopvang hier in de buurt gebeld, en die zeiden dat we het vogeltje het best konden komen brengen. Tsja, die beestjes hebben om het kwartier eten nodig, dat is echt niet te doen zelf. Hij was 10 gram, zo klein! Hopen dat hij het overleeft. Hieronder een foto van het beestje.


Dat linksbovenin is een regenworm, maar die lust ie nog niet ;) 


Met mij gaat het goed. Ik ga nog steeds vooruit, zij het erg langzaam. Vanochtend heb ik viool gespeeld, dat is zo fijn om weer te doen. En verder ben ik gister zelfs op de fiets naar de vogelopvang gegaan! De vooruitgang zet door :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten